Hvad skal vi have på?


Vigtigst af alt: Billederne skal afspejle hvem I er og for at undgå at dreje fokus væk fra personen/personerne på billedet, har jeg en række anbefalinger til tøjvalg.

 

Generelt fungerer de sarte nuancer rigtig godt og uden logoer eller for meget mønster.

Når det er forår og sommer og de flotte grønne farver dominerer, er det særligt fint med tøj i jordfarver. Under fanen gravide lidt tips og tricks til graviditetsfotografering.


Når det så bliver koldere i vejret fungerer det rigtig godt med striktrøjer/hjemmestrik og strikhuer kan også være rigtig fint.

Det kan være en god idé, at give lag på lag, fremfor stort overtøj.

I den kolde tid, vil fotograferingen oftest være kortere, men min erfaring er, at når vi leger og har det rart sammen, så glemmer de fleste at det er koldt.


Når hele familien skal foran kameraet, så fungerer det godt at farvekoordinere, således at I alle skinner lige meget igennem.


For de små, kan det være en fin og yndig idé at medbringe små hjemmestrikkede tæpper eller lignende - det er med til at give billederne personlighed.


Tips og tricks til familier med børn før fotograferingen


Tryghed er vigtigt for en god oplevelse

Når jeg skal forevige skønne øjeblikke sammen med Jer, er det vigtigt at børnene er trygge og veltilpasse ved situationen. Jeg drager erfaring fra mit tidligere arbejde som pædagog og ønsker at kunne møde børnene på deres niveau og i deres tempo. Når jeg vinder børnenes tillid, kan det ses i billederne og de bliver mere autentiske og ægte.

 

Jeg er detaljeorienteret og forsøger hver gang at fange de mindste detaljer, som man måske ellers ikke lige ser.

 

Jeg bruger altid det naturlige dagslys - jeg jagter lyset og ikke solen. Fotografering i høj sol, er knap så godt. Det naturlige lys giver billederne mest liv og huden fremstår mere autentisk.

 

Anbefaling til Jer som forældre

Som tidligere beskrevet, er det vigtigt, at barnet føler sig tryg og godt tilpas. Derfor kan det være en god idé at medbringe noget kendt legetøj (helst i samme neutrale farver som tøjet, hvis det skal bruges på billedet – for ikke at skabe for meget fokus).

Det kan også være en god idé at medbringe en krammebamse, som barnet har en særlig tilknytning til.

Egne hæklede tæpper eller lignende, kan også skabe en fin og personlig detalje i billederne, om end det er i naturen eller i Jeres hjem, fotograferingen foregår.

 

Det er en fordel hvis barnet er udhvilet og mæt inden fotograferingen starter, da barnet ellers lettere bliver uoplagt og uvillig. Det kan dog være en god idé med medbringe små snacks, som rosiner eller små stykker slik, der ikke gør tøjet beskidt undervejs. Medbring også gerne vådservietter, hvis dette skulle blive nødvendigt. 

 

Fotograferingen foregår absolut på børnenes præmisser og indtil de ikke gider mere. Her er det altid velkomment at holde små pauser undervejs, da det betyder meget for mig, at det skal være en god oplevelse.

Det er vigtigt, at I som forældre ikke stresser over situationen og forsøger at holde hovedet koldt, ved at give børnene de pauser der skal til. Vi skal helst lege det meste af tiden, for at skabe de bedste og mest autentiske billeder.


Man er ikke i tvivl når de små er mættet af stimuli. Nogle mærker først grænsen, når det allerede er "for sent”, og mange børn reagerer derfor med gråd eller pyldren. Så selvom det har været en positiv og sjov oplevelse for dem at blive fotograferet, så er det bare et tegn på, at nu er nok nok. Det kan derfor være forventeligt, og dermed HELT ok, hvis de skulle blive lidt kede af det til sidst og/eller opleves ekstra træt efterfølgende.


Jeg lover, at jeg nok skal gøre mit bedste for at skabe en god stemning gennem fotograferingen. Dette ved at fjolle, sætte lege igang og lave bevægelser der fanger opmærksomheden - fra både børn og voksne

 

Jeg glæder mig til at forevige de skønneste øjeblikke sammen med Jer og Jeres børn!


Lån af rekvisitter


Har du et ønske om at jeg medbringer rekvisitter til vores session, gør jeg gerne det.

Mit udvalg er varierende og passer til forskellige aldersgrupper.

Jeg har blandt andet:


Lammeskind

Skamler (til store og små)

Små stole

Kurve til at samle små fund i naturen

Bænk

Kurve til at sidde eller ligge i

Stor guld ramme

Spejle